Recensie

Op Weg

Vandaag is een select gezelschap architecten, kunstenaars, historici en critici vertrokken op een door het Fonds BKVB georganiseerde studiereis van drie weken naar Midden- en Oost-Europa.

Robert Aben, Korrie Besems, Liesbeth Bik, Gideon Boie, Ana Dzokic, Mikel van Gelderen, Theo Hauben, Nynke Jutten, Ingeborg van Lieshout, Jannes Linders, Willemijn Lofvers, Marc Neelen, Matthias Pauwels, Jan van de Pavert, Jos van der Pol, Annet Ritsema, Vincent van Rossem, Wies Sanders, Sophia Tabatadze, Anna Tilroe, Hans Venhuizen en Jannie Vinke – wellicht vergezeld door leden van de programmacommissie Wessel de Jonge, Otakar M├ícel, Ed Taverne en Cor Wagenaar, Lex ter Braak en Anne Hoogewoning – zijn vandaag vanaf Station Amersfoort vertrokken richting Berlijn. Het doel van de reis is een dieper inzicht te krijgen in de gebouwde omgeving en de beeldcultuur van de voormalige socialistische regimes. De reis voert het gezelschap langs Berlijn, Dessau, Dresden, Breslau, Katowice en Ostrava, Zlin, Brno, Bratislava, Budapest, Bukarest, Kiev en Charkov.

We hopen de komende weken reispost van enige deelnemers te ontvangen. Zodra er nieuws is uit het oosten leest u het bij ArchiNed.