Nieuws

Snelder+Snelder+Snelder wint prijsvraag

Meervoudige opdracht Kindcluster 2, Rotterdam

Uit een besloten prijsvraag is het architectenbureau uit Bussum geselecteerd voor de uitwerking van hun ontwerp voor de nieuw te bouwen brede school “Kindcluster 2” te Nesselande, Rotterdam.

De opgave bestaat uit twee basisscholen met gymzalen, kinderopvang, naschoolse opvang, sociaal cultureel werk, opvang voor gehandicapte kinderen met de daarbij horend zorg- en beheerfuncties, functies voor buitenspelen, hockeyclub met twee velden en circa 100 appartementen.

Uit het rapport van de beoordelingscommissie: “Als geen ander weet deze bijdrage de complexe functionele opgave van het ruimtelijk programma en de landschappelijk, stedenbouwkundige opgave in een zeer overtuigend plan te verenigen”.

Naar verwachting gaat de bouw in oktber 2005 van start en zal alles in april 2007 gereed zijn.