Nieuws

Victor Stuersprijs

voor Huiswerk architecten

De Victor de Stuersprijs wordt jaarlijks door welstand- en monumentencommissie van de gemeente Maastricht uitgereikt aan een (rechts)persoon die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in de gemeente Maastricht. De prijs wordt het ene jaar toegekend als architectuurprijs en het andere als monumentenprijs.

Dit jaar was het de beurt aan de nieuwbouw. Inwoners van de Limburgse hoofdstad werden uitgenodigd om gebouwen te nomineren. Een driekoppige jury beoordeelde de inzendingen, waarbij vooral gelet werd op de relatie tussen interieur en exterieur. Van de 42 inzendingen werden er drie genomineerd: 'Il Fiore' ontworpen door Architectuurstudio Herman Hertzberger, de Hoge Brug van Bureau d'├ętudes en woonhuis Hoogbosch 8 van Huiswerk architecten. De prijs ging uiteindelijk naar het Maastrichtse bureau Huiswerk architecten omdat dit ontwerp volgens de jury het meest consistent en verrassend de relatie tussen interieur en exterieur tot uitdrukking brengt.