Nieuws

De Lensvelt de Architect Interieurprijs 2004: de genomineerden

De LAi-prijs is in 2001 door de redactie van de Architect en projectinrichter Lensvelt in het leven geroepen. Doel van de LAi-prijs is de verdere emancipatie en professionalisering van de interieurdiscipline. Uit de 62 ingezonden projecten werden de vijf volgende projecten genomineerd:

Arcam-gebouw in Amsterdam van René van Zuuk. 'In het interieur van dit markante gebouw vloeit de wand in een sierlijke beweging over in het plafond, en houdt alle niveaus in een ontspannen houdgreep.'

SupperclubLounge in Amsterdam van Concrete Architectural Associaties. 'Smaakvolle lounge-inrichting in een schip die zowel op zichzelf staat als aansluit bij het Supperclub-concept.'

Brasserie Harkema in Amsterdam van Herman Prast en Ronald Hooft. 'Brasserie in de Amsterdamse Nes met een grote binnenruimte waarin het grootstedelijke publiek zich kan ophouden om gezien te worden, maar tegelijk ook intiem kan dineren.'

Het Vlaams Administratief Centrum in Hasselt van AWG Architecten (bOb van Reeth) samen met A2O. 'Kantooromgeving waarin alle ontwerpende disciplines vanaf de start hebben samengewerkt.'

Hostel Maliebaan in Utrecht van BAR. 'Een interieur voor dak- en thuislozen waarin een slimme ruimtelijk organisatie wordt gecombineerd met een gewaagde aankleding van de binnenruimte met grote fotoprints.'

De winnaar wordt op 25 november in Den Haag bekend gemaakt.