Nieuws

Oeuvreprijs voor Herman Hertzberger

Om de twee jaar reikt het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst oeuvreprijzen uit aan hen wier oeuvre van blijvend belang is voor de Nederlandse kunsten.

De oeuvreprijs architectuur gaat deze keer naar Herman Hertzberger.

'De manier waarop Hertzberger architectonische oplossingen heeft aangedragen om formele systemen van bedrijven en scholen open te breken wordt door de jury unaniem gewaardeerd. Ook nu nog richt hij zich onophoudelijk op vernieuwingen binnen zijn oeuvre, zoals blijkt uit de recente ontwerpen als het CODA museum in Apeldoorn en het ontwerp voor de uitbreiding van het Stedelijk Museum in Amsterdam', aldus de jury bestaande uit Niek Verdonk, Bert van Meggelen, Hans Ibelings en Liesbeth van der Pol.

De oeuvreprijs beeldende kunst gaat naar Ger van Elk, en die voor de vormgeving naar Wim Crouwel. De feestelijke uitreiking zal op 2 december plaats vinden.