Nieuws

Frei Otto krijgt Royal Gold Medal 2005

De Royal Institute of British Architects (RIBA) maakte op 4 oktober bekend dat de Royal Gold Medal 2005 toegekend is aan de Duitse architect Frei Otto. Frei Otto (1925 Siegmar) werd vooral bekend door zijn onderzoek naar en uitvoering van opblaasconstructies en grote overspanningen in de vorm van tenten en hangdaken zoals het beroemde dak van het olympisch stadion in M√ľnchen uit 1972.

Eerder ontvingen Rem Koolhaas, Rafael Moneo en Archigram de Gold Medal, een van de internationaal meest gewaardeerde architectuurprijzen. De jury bestond dit jaar uit Amanda Baillieu, Jeremy Dixon, Patty Hopkins, Tony Hunt, Michael Manser, Sunand Prasad en Michael Wilford. Voorzitter van de jury was RIBA President George Ferguson.

Otto ontvangt de Gold Medal op 16 februari 2005 in Londen.