Nieuws

Neutelings Riedijk Architecten wint prijsvraag muziektheater Ljubljana

Het architectenbureau Neutelings Riedijk Architecten heeft de internationale ontwerpwedstrijd voor het nieuwe Kolizej Center in Ljubljana (Slovenië) gewonnen.

De opgave betreft een muziektheater met 1400 zitplaatsen, 25.000 m2 kantoren, 100 woningen, een winkelgalerij en een ondergrondse parkeergarage. De bouwkosten worden geraamd op circa 150 miljoen euro.

Het ontwerp bestaat uit een compact stedelijk bouwblok met de winkelgalerij en het muziektheater. Het blok loopt naar boven taps toe en verjongt zich tot drie afzonderlijke kantoortorens. Een van de torens zal met zijn vijfentwintig verdiepingen de hoogste van Ljubljana worden.

Het ontwerp werd gekozen door een internationale jury onder leiding van professor Boris Podrecca.  De andere deelnemende bureaus waren Rafaël Moneo uit Madrid, David Chipperfield en FOA-architects uit Londen, Bolles-Wilson uit Münster en Haikonen-Komonen uit Helsinki.