Nieuws

OMA in Seoul.

Op 13 oktober wordt in Seoul (Zuid Korea) een recent opgeleverd gebouw naar ontwerp van OMA officieel geopend. Het 13.500m2 grote gebouw is onderdeel van het Samsung Museum en bestemd voor wisselende tentoonstellingen en kantoorruimte.

OMA ontwierp in 1997 het masterplan voor het 27.000m2 Samsung Museum of Art. Het complex dat gesitueerd is in Hannam-Dong, een woonwijk nabij het centrum, bestaat behalve uit het gebouw van OMA ook uit een gebouw ontworpen door Mario Botta, en een gebouw van Jean Nouvel. In deze gebouwen worden respectievelijk de collectie van traditionele Koreaanse kunst en de moderne en contemporaine kunstcollectie gehuisvest. De drie gebouwen komen samen in een 'gemeenschappelijke' ruimte die zowel als receptie- als informatieruimte dient.

Het museumcomplex is bereikbaar via een hellingbaan in het OMA gebouw. Deze hellingbaan leidt direct tot de 'gemeenschappelijke' ruimte.

Voor de realisatie werkte OMA samen met de plaatselijke architect Samoo, terwijl Arup uit Londen constructief adviseur was voor het Master Plan en het ontwerp van het museum.