Nieuws

Casanova + Hernandez architecten wint 2e prijs in Tittot Glas Museum prijsvraag

Het Rotterdamse bureau Casanova + Hernandez architecten heeft de tweede prijs gewonnen in de niet-openbare prijsvraag: ‘Tittot Glas Museum’ in Taipei, Taiwan.

Het museum heeft een oppervlakte van 10.000 m2 en biedt onderdak aan glaskunstwerken. Het programma van het museum omvat ruimten gewijd aan de geschiedenis van de Chinese glaskunst, aan de gebruikte technieken om een glaskunstwerk te produceren en aan nieuw werk van internationale kunstenaars, zoals die van Dhr. H. Wang, verantwoordelijk voor de introductie van de 'verloren-was-methode' in Taiwan. Opdrachtgever is het bedrijf Tittot, een bekende glasproducent in Taiwan.

Het ontwerp van Casanova + Hernandez is geïnspireerd door de verschillende eigenschappen van glas en concentreert zich daarbij op vier karakteristieken van dit materiaal, namelijk 'dichtheid', 'mate van transparantie', 'vermenging van kleuren' en 'luchtbellen'.

Om het museum te integreren in het Taipei kunstpark is het museum opgedeeld in diverse volumes die verschillende 'persoonlijkheden' voorstellen gerelateerd aan de genoemde eigenschappen van het glas. De volumes zijn met elkaar verbonden door middel van passages, galerijen, binnenplaatsen en terrassen. Dit systeem zorgt voor een openbaar toegankelijke 'Kunstpromenade' die de kunst met het dagelijkse leven van de inwoners van Taipei laat versmelten.