Feature

ArchiNed Winterboek – de prijswinnaars

Zoals beloofd maakt de Winterboekredactie hierbij bekend wie van de inzenders van een of meerdere Winterboekonderdelen een prijs ontvangt.

ArchiNed kreeg vooral veel Citatenschuifpuzzels opgestuurd, Michiel Clercx zond de zijne al op 23 december om 1.13 uur in, toen stond het winterboek net 1 uur en 13 minuten op de website. Vladimir Stissi stuurde de zijn om 1.27 in en werd daarmee een goede tweede, het brons gaat naar Bonnie van der Burgh die om 13.10 inzond. Zij krijgen ieder een exemplaar van het boek 'Ik kan alles' van Rob Biersma en Warna Oosterbaan (Uitgeverij Thoth) opgestuurd.

Het juiste antwoord is: 'I hate vacations. If you can build buildings, why sit on the beach?' een uitspraak van Philip Johnson.

Aan de Kruiswoordpuzzel hebben zich maar weinigen gewaagd en er waren ook maar twee inzenders die alle antwoorden van de kripto goed hadden. De medewerkers van Architectengroep Naarding Straesser van der Linden in Amsterdam waren er als eerste bij, zij krijgen de monografie van Jo Coenen (NAi Uitgevers) toegestuurd.

De juiste uitkomst was: 'ArchiNed wenst u een goed 2005 en de goede antwoorden luidden: Las Palmas, Calatrava, Maccreanor, Yanovshtchinsky, Zitkuil, Evert van Linge, False Flat, Slipped away, Carel Weeber, Henket, De Jonge, Oase, Swarte, Crouwel, Dobbelaar, Mastenbroek, Lavington, Bruggebouw, Woonerf, Montevideo, D-tower, Min 2 bouwkunst, 010, OD 205, Groep 5.

De prijs voor het Labyrint gaat naar Hilberink Bosch Architecten, ook zij ontvangen het boek 'Ik kan alles' van Uitgeverij Thoth.

Zoek de verschillen heeft wegens tegenvallende resultaten geen winnaar opgeleverd.

Jammer genoeg zijn er weinig creatievelingen onder de trouwe lezers van ArchiNed, de Winterboekredactie had hoge verwachtingen bij de Knutselkleurplaat, maar helaas… Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Het boek 'Constant's New Babylon' van Mark Wigley (010 Uitgevers) gaat naar Joep Gosen omdat hij kleurpotloden, schaar en lijm niet schuwt en het Hageneiland van MVRDV een fijne kersttooi gaf.

Nog zo'n creatieveling is Arthur Wortmann, die bijna ook de prijs voor volledigheid kreeg (maar helaas hij liet de knutselkleurplaat en de verschillen liggen). Zijn invulling van de Cijfertekening van de D-Toren van Lars Spuybroek geeft Doetinchem een nieuwe emotie. Hiervoor ontvangt hij het boek 'Ik kan alles' van Uitgeverij Thoth.

Wel volledig was Eelco Wind, hij stuurde een geheel ingevuld winterboek op en ondanks enkele kleine schoonheidsfoutjes (hij miste drie antwoorden van de kruiskripto, maar een kniesoor die daar op let) wil de Winterboekredactie dit enthousiasme graag belonen met het boek 'Skins for buildings' van BIS publishers.