Nieuws

Döll-Atelier gaat Haarlems Stadhuis bouwen

Döll-Atelier voor Bouwkunst uit Rotterdam is gekozen uit een groep van zeven architecten om het ontwerp te maken voor het nieuwe stadskantoor van de gemeente Haarlem.

Bij de keuze van de architect stonden de visie en de ideeën van het bureau op het gebouw centraal en niet het ontwerp. Na een uitgebreide en zorgvuldige afweging heeft de selectiecommissie voor Döll gekozen omdat dit bureau op alle aspecten goed scoort. Vooral hun visie op de ruimtelijke aspecten van het stadskantoor als ook hun visie op de functionele aspecten krijgen veel waardering van de selectiecommissie. De stedenbouwkundige inpassing van hun voorstel binnen het gebied is intelligent, de routing van de verschillende gebruikersgroepen van het gebouw is helder en de publiekshal is prettig van schaal. Er wordt een goede sfeer geschetst van het interieur en de werking van de publiekshal. Ook de uitstraling van de geschetste gevels is aansprekend. De oplossing van de entree is een zeer positief aspect van hun voorstel: men loopt via de Schipholweg, maar komt daadwerkelijk binnen via het pleintje waaraan ook de school ligt.

Het duurzaamheids aspect is eveneens in goede handen bij Döll. Zo kreeg hun ontwerp voor het gemeentehuis van Nieuwegein het predikaat 'voorbeeldproject duurzaam en energiezuinig bouwen' van SEV/NOVEM.

Naar verwachting zal de architect begin april 2005 daadwerkelijk starten met de opdracht. Oplevering wordt verwacht in 2009.