Feature

Prijsvraag Coney Island NY

Op 25 mei werden de winnaars van de Parachute Pavilion Prijsvraag in New York bekend gemaakt. Ramon Knoester en Eckart Graeve kregen daarbij de tweede prijs voor hun ontwerp voor een nieuw paviljoen op Coney Island.

In samenwerking met de Coney Island Development Corporation’s (CIDC) organisserde het Van Alen Institute (VAI) een ideeënprijsvraag voor een nieuw paviljoen voor het historische pretpark op Coney Island, New York. Het paviljoenontwerp zal een sleutelrol spelen in de herstructurering van Coney Island als onderdeel van het waterfront van New York.

De eerste prijs ging naar Kevin Carmody, Andrew Groarke, Lewis Kinneir and Chris Hardie uit Londen. De derde prijs was voor Roman Torres, Patrick Stinger, Mayva Marshall, Adrienne Yancone en Adam Montalbano uit Philadelphia (VS). Daarnaast werden er 9 eervolle vermeldingen uitgedeeld, onder anderen voor Jan Willem van Kuilenburg, Michael Klauser, Silvia Fernandes en Avine Hassouri uit Rotterdam. In totaal waren er 864 inzendingen binnengekomen.