Nieuws

West 8 wint Jubilee Gardens prijsvraag

Vandaag is bekend geworden dat het ontwerp van West 8 is geselecteerd voor de herontwikkeling van de Jubilee Gardens in London. De prijsvraag kende vier rondes en West 8 liet uiteindelijk EDAW, Gross Max en Thomas Heatherwick het nakijken.

West 8 heeft een organisch, weelderig en groen park met zacht glooiende heuvels ontworpen. Door het park lopen paden die vloeiend en uitnodigend zijn, er zijn punten met panoramische uitzichten over de Thames, de skyline van Londen en de South Bank en besloten plekken waar bezoekers zich kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. 's Avonds zal het park op een bijzondere manier verlicht worden.

De Jubilee Gardens Steering Group heeft uiteindelijk voor het ontwerp van West 8 gekozen omdat, volgens voorzitter Ted Inman: 'West 8 has cleverly balanced the numerous demands on this site by conceiving a garden which is not only a visual landmark worthy of its position in central London but also a space which local residents and employees will enjoy.'

En: 'The standard of entries exceeded our expectations but overall West 8 successfully captured the imagination of the judging panel whilst performing very well on key technical, financial and project management criteria.'

Verder bleek bij een onderzoek onder de bevolking dat de meeste mensenĀ een voorkeur voor het ontwerp van West 8 hadden. Iedereen tevreden dus.