Nieuws

Snøhetta wint prijsvraag KHiB

Het Noorse architectenbureau Snøhetta heeft de besloten ontwerpprijsvraag voor de Kunstacademie van Bergen (KHiB) gewonnen. KHiB is een van de twee openbare kunstacademies in Noorwegen, met 300 studenten en 100 personeelsleden. Het programma van het gebouw van 9.400m2 bestond uit onder meer uit studio's, kantoren, leslokalen, bibliotheek, tentoonstellingsruimtes, auditorium en een café. De bedoeling is dat het gebouw in 2008 wordt opgeleverd.

Een tweede prijs was er voor Behnisch, Behnisch & Partner (Stuttgart) in samenwerking met Rambøll Norge (Bergen), derde prijs Brisac Gonzalez Architects (Londen). De overige finalisten waren Benthem Crouwel Architekten (Amsterdam) in samenwerking met Østengen & Bergo (Noorwegen), LPO Arkitekter (Noorwegen), Schmidt Hammer Lassen (Kopenhagen) en Zaha Hadid Architects (Londen).

Snøhetta heeft onder meer de Bibliotheca Alexandrina in Egypte en de Noorse ambassade in Berlijn gerealiseerd en bouwen het Turner Contemporary (galerie) in Margate, Engeland en de opera van Oslo.