Nieuws

Nominaties voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs bekend

De Lensvelt de Architect Interieurprijs is bedoeld om het publieke belang van goed ontworpen interieurs te onderstrepen. Doel is tevens de verdere emancipatie en professionalisering van de interieurdiscipline.Voor de uitreiking van de vijfde Lensvelt de Architect Interieurprijs zijn dit jaar uit de 85 inzendingen 6 interieurprojecten genomineerd.

Nederlands Forensisch Instituut van Claus en Kaan architecten. Op een locatie aan de rand van woonwijk Ypenburg enin het zicht van een knooppunt van snelwegen is een doos in het groen gemaakt.

De verdieping van Nederland van Kossmann.deJong. Brengt de historische collecties van twee belangrijke Nederlandse erfgoedinstellingen bij elkaar: de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief

Lute Suites van Marcel Wanders Studio. Aan de oevers van de Amstel is onlangs hotel Lute Suites geopend. In historische huizen zijn luxe hotelsuites ondergebracht, aangevuld met twee vergaderruimtes.

Kantoorgebouw Unilever van New Directions. Het uit een prijsvraag voortgekomen nieuwe hoofdkantoor met als doel een karakteristiek, onderscheidend kantoor. Voor de inrichting van het pand is bewust gekozen voor een informele sfeer.

Woonhuis Leefdaal, Belgiƫ van Inside Out Petra Blaisse. Woonhuis Leefdaal kent een unieke ligging ten opzichte van de zon. De ramen bieden een weids uitzicht op het omliggende agrarische landschap. De gordijnen accentueren de kracht van de zon en het maanlicht.

Kantoorgebouw Interpolis van Sander Architecten. Voor de inrichting van dit lineaire gebouw met zes verdiepingen in Zoetermeer werd onder andere een speciale werktafel ontworpen. Deze moet al teveel inkijk van buitenaf onder de werktafels voorkomen.

Op 24 november wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.