Nieuws

Claus en Kaan winnen Lensvelt de Architect Interieurprijs 2005

De vijfde Lensvelt de Architect Interieurprijs is uitgereikt aan Claus en Kaan Architecten voor het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De LAI prijs onderstreept het publieke belang van goed ontworpen interieurs. Doel is tevens het  verrsterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Volgens de jury verdient het Nederlands Forensisch Instituut de LAI prijs gezien de kwaliteit van de ruimte, het visionaire opdrachtgeverschap en het samenspel tussen interieur en architectuur. De jury is het er unaniem over eens dat Claus en Kaan Architecten erin zijn geslaagd een prettige werkomgeving te creëren, met veel aandacht voor mogelijke contactlegging tussen werknemers.

Voor de vijfde editie werden 86 projecten ingestuurd, zowel uit Nederland als ook uit Vlaanderen. De jury kende dit jaar maar zes nominaties toe. Naast de uiteindelijke winnaar ‘Nederlands Forensisch Instituut’ van Claus en Kaan Architecten waren de volgende projecten genomineerd: ‘De verdieping van Nederland’ van Kosmann.deJong, ‘Lute Suites’ van Marcel Wanders Studio,  Kantoorgebouw Unilever’ van New Directions, ‘Woonhuis Leefdaal, België en Blue Moon Hotel, Groningen’ van Inside Out Petra Blaisse en ‘Kantoorgebouw Interpolis’ van Sander Architecten.

Jury 2005 De jury onder leiding van Trude Hooykaas (interieurarchitect) bestond verder uit Dirk-Jan Postel (architect Kraaijevanger/Urbis), bOb van Reeth (architect, awg architecten), Paul Roomer (project manager, IPMMC) en Bob Witman (chef kunstredactie de Volkskrant).