Nieuws

Cepezed en DHV winnen competitie Vietnam

Onlangs werd bekend dat het Delftse architectenbureau Cepezed en het advies- en ingenieursbureau DHV gevraagd zijn het nieuwe hoofdkantoor van de Vietcombank – ook wel bekend als de Bank for Foreign Trade of Vietnam – te ontwerpen.

De directie van de Vietcombank had de buitenlandse ambassades in Vietnam gevraagd architecten voor te dragen voor een besloten ontwerpprijsvraag voor het hoofdkantoor in Ho Chi Minhstad. De Nederlandse ambassade schoof DHV naar voren en DHV bracht Cepezed in. DHV is geen onbekende in Vietnam, ze hebben een kantoor in de hoofdstad Hanoi. Uiteindelijk deden ongeveer tien bureaus mee aan de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe hoofdkantoor in Ho Chi Minhstad. Cepzed en DHV wonnen de wedstrijd met een ontwerp voor een diabolo-vormige toren bestaande uit staal en glas. De toren zou met 200 meter hoogte, het hoogste gebouw van Vietnam worden.

Er is ondertussen al veel water door de Saigonrivier gestroomd en vele variaties zijn getekend. Wat volgens een woordvoeder van Cepezed in ieder geval zeker is, is dat het kantoor binnen drie jaar gerealiseerd gaat worden in Ho Chi Minhstad aan de oever van de rivier. Het vloeroppervlakte zal 77.000m2 zijn en het kantoor zal met 150 meter nog steeds het hoogste van Vietnam zijn.