Nieuws

Cultuurprijs Wim Cuyvers

Gisteren werden de Cultuurprijzen Vlaanderen 2005 uitgereikt. Deze officiële Cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap bekronen persoonlijkheden en organisaties die op een bijzondere manier kleur en uitstraling geven aan de cultuurbeleving in Vlaanderen. Wim Cuyvers ontving de Cultuurprijs in de categorie Architectuur. bOb Van Reeth en Guy Mouton waren ook voor deze prijs genomineerd.

De jury prijst Wim Cuyvers voor 'zijn jarenlang werk als ontwerper en architect… Keer op keer slaagde hij erin om een ogenschijnlijk soms banale opdrachtsituatie om te vormen tot een interessant project, dat verschillende associatiemogelijkheden bespeelt en als het ware de primaire betekenissen van de architectuur aftast. De architectuur van Wim Cuyvers put kracht uit de manier waarop ze omgaat met de alledaagsheid en ruimtelijk gestalte geeft aan het leven. '

Zijn werk omvat niet alleen gebouwen zoals de basisschool De Letterdoos in Oostakker en Stroom, het Centrum voor Beeldende Kunst in Den Haag; hij werkte ook mee aan talrijke tentoonstellingen waaronder de expositie land'schap, o.<-pen>, die nu loopt in de Witte Zaal in Gent. Tevens verschenen van zijn hand verschillende artikels en boeken.