Nieuws

Mecanoo ontwerpt Paleis van Justitie, Córdoba

De Spaanse provincie Andalusië heeft het ontwerp van Francine Houben/Mecanoo architecten voor het nieuwe Paleis van Justitie in Córdoba als winnaar geselecteerd van een open competitie.

Het concept voor het nieuwe Paleis van Justitie is geïnspireerd op de lokale patiotypologie. De patio's komen vol bomen, planten, bloemen en fonteinen, zelfs tot op het dak, te staan. Het gebouw blijft hierdoor koel in het hete klimaat van Córdoba. In het ruim 50.000 m2 tellende gebouw zijn 23 rechtszalen ondergebracht, een forensisch instituut, kantoren en een ceremoniële zaal voor bruiloften.

Mecanoo werkt samen met Ayesa uit Sevilla, een van de grote constructiebureaus van Spanje. De investeringskosten van het project worden geschat op ruim 43 miljoen euro.

Ayesa heeft veel ervaring in de ontwikkeling van projecten variërend van stadions, ziekenhuizen, kantoren tot bedrijvengebouwen. Het is een van de belangrijkste constructiebureaus in Spanje met vestigingen in Sevilla, Madrid en Barcelona.

In 2005 won Mecanoo in Spanje ook al de internationale competitie voor het Theater- en Congrescentrum La Llotja in Lleida, waarvan de bouw in oktober van dit jaar van start gaat.