Nieuws

Uitkijktoren op de natuurbrug Crailoo

Uitslag van een prijsvraag onder studenten voor een hemelvaart van 20 meter.

Onlangs werd de 800 meter lange natuurbrug in het buurtschap Crailo (ten noorden van Hilversum) geopend. Midden op deze brug wil het Goois Natuurreservaat graag een uitkijktoren; een toren van wel 20 meter hoog met een geweldig uitzicht over de omgeving. In noordelijke richting is dan het Gooimeer te zien, in westelijke richting het Vechtplassengebied en in oostelijke richting de centrale Gooise heidevelden en de Eemvalei. Aan de zuidzijde strekt de Utrechtse Heuvelrug zich uit.

Om een aanzet te krijgen tot de realisatie van een aansprekende uitkijktoren heeft het Goois Natuurreservaat besloten tot het uitschrijven van een openbare ideeƫnprijsvraag onder studenten aan de Technische Universiteiten in Delft en Eindhoven.

In totaal zijn 31 inzendingen ontvangen. Er wordt EUR 3.500,- aan prijzengeld uitgekeerd.

De jury heeft een eerste en tweede prijs en een eervolle vermelding toegekend:

1ste prijs: Laat boomtorens groeien, Hans Ringenier en Jana Mirjam Heidacker, Eindhoven;

2de prijs: Sky BOX, Rob van den Broek, Eindhoven;

eervolle vermelding: CXVI, Een Klimboom voor Crailo, Chris Collaris en Ferdie Holtkamp, Eindhoven.

Tijdens de openbare Kom-Over-De-Brug dagen op 5, 6 en 7 mei 2006 zijn tien door de jury geselecteerde inzendingen aan het publiek gepresenteerd. Het publiek is gevraagd om een stem uit te brengen. Er zijn 543 geldige stemmen uitgebracht. De publieksprijs is met 203 stemmen toegekend aan: Dubbele Helix, Roger van Bergen, Delft.

Voor het juryrapport en aanvullende informatie kunt u terecht op www.gnr.nl