Nieuws

Ontwerpersselectie voor Nederlands paviljoen Expo 2010 Shanghai

Zes Nederlandse ontwerpers zijn door rijksbouwmeester Mels Crouwel in zijn hoedanigheid als voorzitter van een beoordelingscommissie, uitgenodigd om een visie te ontwikkelen voor het Nederlandse paviljoen op de Expo 2010 in Shanghai in China.

De bureaus zijn: UN Studio, NL Architects, Neutelings Riedijk Architects, West 8 urban design & landscape architecture, John Körmeling en Marcel Wanders.

Eind oktober wordt bekendgemaakt welk team het Nederlands paviljoen zal ontwerpen.

Van 1 mei t/m 31 oktober 2010 zal de Wereldtentoonstelling “Expo 2010 Shanghai, China” worden gehouden, met als officieel thema: 'Better City, Better Life'. Het thema richt zich op een nieuwe manier van denken, nieuwe technologieën en nieuwe praktijken om een gezond en duurzaam stedelijk leven te realiseren. China wil graag 200 participanten en 70 miljoen bezoekers aantrekken.

De opdracht die de zes ontwerpers hebben gekregen is om voor het Nederlands paviljoen een creatief doch compromisloos concept te presenteren, met een scherpe en grensverleggende boodschap. Het is van eminent belang dat de Chinese bezoeker en de Chinese markt de eigen situatie kunnen herkennen in zowel het Nederlands paviljoen als in de boodschap. Daarnaast wil het kabinet het imago van Nederland in China in brede zin (verder) versterken.