Nieuws

Genomineerden Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 bekend

Doel van De Lensvelt de Architect Interieurprijs is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De prijs heeft als ambitie de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdracht nader tot elkaar te brengen. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Ontwerpers werd gevraagd projecten in te zenden. Uit 75 inzendingen zijn de volgende 5 interieurprojecten genomineerd:

Atomium te Brussel door Conix Architecten. Conix architecten ontwierp een nieuw entreepaviljoen en herstelde de negen bollen en de toegangen in oude luister.

Lifestyleshop Klooster Donum in Antwerpen van Ontwerpatelier Bert Gebruers-Peter Jannes. Op de begane grond van een voormalig klooster in Antwerpen realiseerde Ontwerpatelier Bert Gebruers – Peter Jannes de lifestyle- en designwinkel Donum. Het interieur is georganiseerd als een ‘promenade architecturale’.

Vrijstaande woning met praktijkruimte in Humbeek door Luc Binst. Op een perceel in het Belgische Humbeek realiseerde Luc Binst een woonhuis met de kwaliteiten van een loft. Sferen en functies lopen in elkaar over en de afwerking van dit project bevindt zich op een zeldzaam hoog niveau.

Rotterdamse vestiging van Shoebaloo van Meyer en Van Schooten. In de Rotterdamse winkel van Shoebaloo heeft Meyer en van Schooten geprobeerd een eigen wereld te creëren, door futuristisch gevormde ‘kijkdozen’ te ontwerpen waarin de schoenen optimaal tot hun recht komen.

Poppodium De Effenaar in Eindhoven van Bob Copray en Anthony Kleinepier. Bob Copray en Anthony Kleinepier maakten het interieur van het Eindhovense poppodium De Effenaar in samenwerking met verschillende ontwerpers. Met succes is geprobeerd een hufterproof interieur te maken, dat geen kille en onpersoonlijke uitstraling heeft.

De jury bestaande uit Mels Crouwel (architect), Richard Hutton (ontwerper), Ellen Sander (interieurarchitect), Dietmar Werner (projectontwikkelaar) en Bob Witman (adjunct hoofdredacteur de Volkskrant) zal op 23 november de prijswinnaar bekend maken. Aan de prijs is een bedrag van 12.000 euro verbonden.