Feature

ArchiNed Offline

Tien jaar geleden ging ArchiNed op 1 januari 1997, na drie maanden proefdraaien, officieel van start. Het afgelopen jaar vierden we onze verjaardag al met lezingen in het NAi en de uitreiking van de Freddy 2006 voor de beste architectenwebsite. Klapstuk op de verjaardagsvuurpijl is de publicatie van het ‘jubileumboek’ Archief ArchiNed.

Archief ArchiNed 1996-2006. 10 jaar Architectuur op het Internet biedt met 49 artikelen een dwarsdoorsnede uit de meer dan 2500 nieuwsberichten en opiniestukken die in de periode september 1996 tot september 2006 op de website www.archined.nl zijn gepubliceerd. Samen met een nieuwsoverzicht dat is opgebouwd uit meer dan 500 nieuwsfragmenten, voorafgegaan door een korte geschiedenis van ArchiNed en afgesloten met een feestelijke Society Special vormt Archief ArchiNed niet alleen een overzicht van tien jaar publiceren op het internet, maar ook van het reilen en zeilen van de Nederlandse architectuur in de jaren van Superdutch, van de opkomst, bubbleburst en herrijzenis van internet, van Paars en Pim, van 9/11, van de millenniumbug die niet kwam en van de invoering van de Euro. Een standaardwerk dat in geen enkele architectenboekenkast mag ontbreken, al zeggen we het zelf.

Archief ArchiNed in de etalage van Architectura & Natura

Archief ArchiNed 1996-2006. 10 jaar Architectuur op het Internet, redactie: Marina van den Bergen, Lotte Haagsma en Piet Vollaard, ArchiNed 2006, 166 pagina’s, grafisch ontwerp: Coup, ISBN 978-90-811423-1-1, € 10,-

Archief ArchiNed 1996-2006 ligt bij de NAi boekwinkel in Rotterdam en bij Architectura & Natura in Amsterdam.