Feature

Brad Pitt in NAi

De Societyredactie voorspelde het al: met Ole Bouman als nieuwe directeur van het NAi, zal het zeker geen saai instituut worden. Direct op de eerste dag van zijn aanstelling is het al raak: aanstaande zondag geeft Brad Pitt een lezing.

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar volgens onze bronnen in de makelaardij is het pas deze week definitief rond: Brad Pitt, die al eerder een tijdje in Amsterdam woonde, heeft als pied-à-terre in architectuurstad Rotterdam zijn oog laten vallen op het al enige tijd te koop staande penthouse in Mecanoo’s Montivideo (vraagprijs € 2.475.000 v.o.n).

Van de Amerikaanse filmster is bekend dat hij een meer dan een gemiddelde interesse voor architectuur heeft. Hij liep stage bij Frank Gehry, vernoemde zijn dochter naar Jean Nouvel – het arme kind heet Shiloh Nouvel Jolie-Pitt – en haalde de cover van Elle Decoration Magazine met het door hemzelf ontworpen interieur van zijn woning in Hollywood.

Eigenlijk wekt het dan ook geen verbazing dat Pitt heeft besloten om een half jaar te gaan wonen in Rotterdam en te gaan werken bij OMA. Bronnen aan de Heer Bokelweg bevestigen dat een wederzijdse vriendin, Uma Thurman, Pitt met Koolhaas in contact heeft gebracht.

De aspirant architect Pitt heeft natuurlijk het interieur voor zijn nieuwe Montevideo penthouse ontworpen. Toen de kersverse NAi-directeur Ole Bouman hoorde van Pitts plannen, nam hij gelijk contact op met de Amerikaan, die hij eerder tijdens de lancering van Volume op Columbia University had ontmoet. Bouman geeft met deze programmering een duidelijk statement af: NAi Goes Beyond Architecture.

De lezing begint om 15.00 uur. Vanwege de verwachte toeloop – en vanwege de grote hoeveelheid VIP’s die door het NAi zijn uitgenodigd – is de lezing niet aangekondigd op de NAi website. Evenmin mogelijk om plaatsen te reserveren.

Voor de echte fan: de resterende kaarten, naar verwachting een stuk of 50, kunnen aanstaande zondag vanaf 11.00 gratis worden afgehaald aan de kassa van het NAi, Museumpark 25, Rotterdam. (Maximaal 2 kaarten per persoon).