Nieuws

Vesteda Toren BNA Gebouw van het jaar 2007

De Vesteda Toren in Eindhoven van architecten Jo Coenen en Geert Coenen (Jo Coenen & Co Architekten) is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2007. Op vrijdag 22 juni ontvingen zij uit handen van minister Ronald Plasterk de prijs tijdens de landelijke aftrap van de Dag van de Architectuur.

Na vijf regionale voorrondes koos de landelijke jury, onder leiding van Kees Rijnboutt, voor de woontoren van Jo Coenen & Co Architekten. Met de Vesteda Toren bezit Eindhoven, aldus de jury, ‘een nieuw en prominent landmark. Het gebouw is feitelijk een instant monument. Door een prachtige balans tussen schaal, hoogte en materiaal heeft dit ontwerp voor hoogbouw zich verder zeer harmonieus weten te schikken in het bestaande stedelijk weefsel. En een nieuwe waardevolle omgeving gecreëerd.’   Er waren dit jaar 35 genomineerden voor de prijs van BNA Gebouw van het Jaar 2007. De volledige lijst vindt u op de website.