Nieuws

Winnaars Peperklipprijsvraag bekend

Ilse Bakker heeft met de inzending ‘DCCXXXIX’ de eerste prijs van de openbare projectprijsvraag Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip gewonnen. De tweede prijs was voor Ruud Kouwenberg en Bart Haazen en een derde prijs ging naar qenep architectuur.

Op vrijdag 29 juni maakte Hamit Karakus, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening Rotterdam, samen met jurylid Ergün Erkoçu, artistiek directeur MEMAR.DUT©H architects, de winnaars bekend. De prijsvraag werd uitgeschreven door Vestia Rotterdam Feijenoord. 30 jonge architecten en interieurarchitecten zonden een ontwerp in.

Eerste prijs

Ilse Bakker (VVK architectuur en stedenbouw) met de inzending 'DCCXXXIX'.

Tweede prijs

Ruud Kouwenberg en Bart Haazen met de inzending 'Ruba II'.

Derde prijs

Sebastiaan Veldhuizen, Job Nieman en Raul Wallaart (qenep architectuur) met de inzending 'Open Voeg'.

Eervolle vermelding

Hanneke la Mark en Gerd Peters met de inzending 'De Peperklip ontluikt'.

Een tentoonstelling met alle inzendingen is te bezichtigen tot en met 29 juli 2007 op de Vuurplaat, de uiterste hoek van het binnenterrein van de Peperklip. De entree tot het binnenterrein is te vinden aan de zijde van het Lodewijk Pincoffsplein.

Het winnend ontwerp zal in samenspraak met Vestia worden uitgewerkt en uitgevoerd. Alle informatie over de prijsvraag en het juryrapport zijn te vinden op www.peperklip.nl.