Nieuws

5 “deans” voor het Berlage Instituut

Met de benoeming van een nieuwe programmaraad slaat het Berlage Instituut als postdoctorale werkplaats voor architectuur een nieuwe koers in. De programmaraad (Research Board) bestaat uit een vijftal gezaghebbende persoonlijkheden uit de wereld van de architectuur; Ben van Berkel (mede-oprichter UN Studio), Winy Maas (mede-oprichter MVRDV), Robert E. Somol (theoreticus), Alejandro Zaera Polo (partner FOA) en Elia Zenghelis (architect). Zij stippelen voor de komende jaren de lijnen uit om de vooraanstaande positie van het Berlage Instituut als internationaal platform voor onderzoek en debat op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp te versterken.

Nu de termijn van Alejandro Zaera Polo als decaan ten einde loopt, is besloten tot een nieuw model van inhoudelijke aansturing van het programma, waarbij de decaan plaats maakt voor een meer pluriforme structuur. Tevens zijn de leden van de programmaraad elk afzonderlijk, vanuit hun eigen deskundigheid en netwerk, betrokken bij de invulling van één of meer onderdelen van het programma.

Vedran Mimica zal als directeur verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding van het postdoctorale programma en de implementatie van de strategische adviezen van de programmaraad.