Nieuws

Genomineerden Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bekend

Voor de zevende keer wordt op 29 november a.s. de Lensvelt de Architect interieurprijs uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject. De winnaar ontvangt een bedrag van 12.000 euro. Doel van de Lensvelt de Architect Interieurprijs is het stimuleren van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De prijs heeft als ambitie de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdracht nader tot elkaar te brengen.

Uit 90 inzendingen zijn zes interieurprojecten genomineerd:

Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht door Merkx + Girod

Herinrichting van de voormalige Dominicanerkerk in Maastricht tot een eigentijdse boekhandel met behoud van de bijzondere monumentale omgeving.

Bakkerij Van Opstal – Van Boxel in Brecht (B) door PUUR interieurarchitecten

Aanpassing en verbouwing van een bakkerij aan de wensen van de veelzijdige en veeleisende klant van vandaag.

Fitness ruimte in Bilthoven door de Rijksgebouwendienst

Een oorspronkelijk hoge, en donkere werkhal is verbouwd tot een lichte fitnessruimte waar ambtenaren zich in het zweet werken voor een goede conditie.

Anatomisch Museum in Leiden door Zee – grafisch en architectonisch ontwerpen

Een museale opstelling van unieke pathologische en anatomische preparaten in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Gebouw Parkrand in Amsterdam door Richard Hutten

Ontwerp van de inrichting van drie stedelijke binnenruimtes in de vorm van een eetkamer, woonkamer en kinderkamer in een nieuw appartementencomplex te Amsterdam.

Stadsarchief De Bazel in Amsterdam door Claus en Kaan Architecten

Transformatie van het statige en monumentale bankgebouw van KPC de Bazel tot een open en publiek documentatiecentrum in het hart van Amsterdam.

De jury van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bestaat uit Mels Crouwel (Rijksbouwmeester, Benthem Crouwel Architecten), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marc Maurer (Maurer United Architects), Arjen Ribbens (NRC-Handelsblad), Dieter Van Den Storm (Interieur Kortrijk) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

De zes genomineerde interieurprojecten zullen worden gepubliceerd in de Architect interieur die op 29 november 2007, de dag van de prijsuitreiking, verschijnt.