Nieuws

Juurlink [+] Geluk met Studio Sputnik winnen prijsvraag Woudestein campus

De visie die architectenbureau Juurlink [+] Geluk in samenwerking met Studio Sputnik maakte voor de inrichting van de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam mogen zij verder uitwerken. Dit maakte de jury van de architectuurprijsvraag van de EUR vrijdag 21 september 2007 bekend.

Juurlink [+] Geluk en Studio Sputnik hebben op het terrein een nieuwe oost-west as geïntroduceerd, van de huidige portiersloge aan de burgemeester Oudlaan naar het bestuurgebouw. Langs deze as worden ook voorzieningen, zoals de boekhandel, copy shop (nu nog ondergronds) en café gepositioneerd. De jury heeft ook grote waardering voor de structurende kracht van de landschappelijke ingrepen en het respect waarmee de architecten omgaan met de gebouwen die tot het gemeentelijk monumentbestand behoren.

wUrck is op de tweede plaats geëindigd vanwege de aantrekkelijke ontmoetingsruimte die het bureau voorstelt in het geografisch midden van de campus.

De EUR vroeg in juni 2007 CIMKA, Juurlink [+] Geluk, Mecanoo, West 8 en wUrck om ideeën te ontwikkelen voor een vernieuwde internationaal georiënteerde campus met stimulerende ontmoetings- en verblijfsplekken. Het College van Bestuur ziet dit als een belangrijke voorwaarde om haar ambities voor de toekomst waar te maken.