Nieuws

Kees Christiaanse curator IABR in 2009

Het bestuur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR)onder voorzitterschap van Elco Brinkman heeft Kees Christiaanse benoemd tot curator van de biënnale in 2009. In deze vierde editie van de biënnale zal de verstedelijking opnieuw centraal staan.

Prof. ir. Kees Christiaanse (1953) past volgens de IABR uitstekend in het profiel van de curator voor een volgende ‘researchbiënnale’ waarin opnieuw ‘de stad’ centraal zal staan. Christiaanse is praktiserend architect van (inter)nationale faam, actief in binnen– en buitenland, vaak als ‘masterplanner’ en daarom uitermate deskundig waar het de stedenbouw betreft. Hij was tot 1989 als partner betrokken bij OMA, en richtte vervolgens zijn eigen bureaus, KCAP (Rotterdam) en ASTOC (Keulen), op. KCAP realiseerde inmiddels meer dan 140 projecten, en is actief in Europa en Azië. Daarnaast is Christiaanse professor voor Architectuur en Stedenbouw, van 1996 tot 2003 aan de TU Berlijn, en momenteel aan de ETH in Zürich. Hij is regelmatig jurylid bij grote internationale prijsvragen en auteur van publicaties over stedenbouw en architectuur.

De Gemeente Rotterdam heeft al toegezegd de biënnale ook in 2009 te steunen; andere belangrijke partners zijn het NAi, het Atelier Rijksbouwmeester en de NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen.