Nieuws

KCAP wint ontwerp Olympic Legacy Masterplan

De London Development Agency (LDA) heeft onlangs de winnaar bekend gemaakt voor het ontwerp van het 'Olympic Legacy Masterplan'. De opdracht is gegund aan KCAP Architects & Planners in combinatie met Allies & Morrison Architects en EDAW. Deze opdracht is de uitslag van een internationaal uitgeschreven uitnodiging waarin na de eerste selectie een shortlist van 6 van de 34 kandidatenteams werden uitgenodigd tot het maken van een visie voor de herontwikkeling van het Olympisch park en de omliggende Lea valley aan de oostzijde van London na de Olympische zomerspelen van 2012.

Het masterplan kan worden beschouwd als een van de grootste herontwikkelingsopgaves voor London in de laatste decennia. Overige KCAP projecten in London: Masterplan Bishopsgate Goodyards, Masterplan the Royals Business Park en het Barking Riverside ontwerp voor 4.000 woningen. Bij al deze projecten wordt samengewerkt met MaccreanorLavington Architects.