Nieuws

Office Kersten Geers David Van Severen vertegenwoordigen Vlaanderen op de 11de Internationale Architectuurbiënnale van Venetië

Een internationale jury koos uit dertien Vlaamse en Brusselse inzendingen het project van Office KGDVS.

De dertien architectenbureaus, die deel uitmaakten van de tentoonstellingsreeks 35m³ Jonge Architectuur, werden gevraagd een voorstel in te dienen op basis van de gegeven vraagstelling van curator Moritz Küng: geef aan het Belgisch paviljoen een architecturale bestemming die op schaal 1/1 ervaarbaar is. Office KGDVS gaf het scherpste antwoord.

After the Party (1907-2007) is een hommage aan het historisch paviljoen en stelt het in zijn meest pure vorm tentoon als monument; van alle zijden toegankelijk, leeg en ontdaan van alle secundaire toevoegingen. Een metershoge betonnen muur ontneemt de bezoeker het zicht. Pas bij het binnentreden van de omheining, ontdekt hij het tentoongestelde paviljoen. Tussen de oude gevels en de nieuwe muren, de bestaande zalen en de tuin ontstaat een nadrukkelijke wisselwerking en omkering van binnen- en buitenruimte. Gelijkmatig verstrooide confetti op het nieuwe perceel moet deze indruk versterken.

Naast de installatie van Office Kersten Geers David Van Severen worden in Venetië ook alle andere ingezonden wedstrijdvoorstellen getoond in een afzonderlijke ruimte. Zo wordt een nieuwe generatie jonge architecten onder de aandacht van het internationale publiek gebracht.