Nieuws

Een Red Dot Design Award 2008 voor het Bloomframe balkon

Het Bloomframe balkon, ontworpen door Hofman Dujardin Architects en ontwikkeld in samenwerking met Hurks Geveltechniek, heeft een Red Dot Design Award 2008 ontvangen in de categorie product design. Jaarlijks worden honderden Red Dot Design Awards uitgereikt aan producten met high design quality.

Het eerste idee voor het Bloomframe balkon dateert uit 2002 en ontstond deels uit onvrede over de eigen woningsituatie. De architecten waren klein behuisd en hadden geen buitenruimte. Hoe dit probleem op te lossen? In hun eigen ontwerppraktijk worstelden ze met min of meer dezelfde vraag: hoe maak je een buitenruimte in een binnenstedelijke omgeving? Balkons zijn, met name aan de straatzijde, veelal niet toegestaan en loggia's verkleinen het woonoppervlakte en bevorderen zelden het woongenot. Uitlaadkleppen van vrachtwagens vormde de inspiratie tot wat nu het Bloomframe balkon is geworden.

Met een druk op de knop transformeert Bloomframe van een raamkozijn naar een balkon. Het systeem biedt de mogelijkheid om compacte appartementen zoals startswoningen te voorzien van een buitenruimte, maar ook hotels kunnen zonder al te ingrijpende bouwkundige werkzaamheden iedere kamer voorzien van een terras.

Het balkon is zowel in renovatieprojecten als in nieuwbouw toepasbaar. Naar verwachting wordt het product deze zomer op de markt gebracht.

Twee korte video's op Youtube laten de werking van het balkon zien.

http://youtube.com/watch?v=QMXcUqGj0U4

http://youtube.com/watch?v=jh-uRpOsXFk