Feature

Doorzonhuis ontspoort!

De verkeerspolitie regio Tilburg heeft bekend gemaakt dat de ronddraaiende doorzonwoning op de Hasseltrotonde, een kunstwerk van John Körmeling, vannacht uit de rails is gelopen.

De motoren van de rijdende woning, die vrijdag aanstaande officieel zou worden geopend, werden vannacht voor het eerst uitgeprobeerd. Nadat het technisch team – bestaande uit de kunstenaar, zijn medewerkers en diverse adviseurs – de woning kalm en gestaag twee rondjes hadden zien maken, nam het in de nabijgelegen Postelse Hoeve (de ideale mix van gastvrijheid, ambiance en gedegen vakmanschap)een biertje op de goede afloop. Op dat moment ging het mis. De woning schoof van de rails en reed pardoes de Dr. Deelenlaan op. Ongelukkigerwijs schoot de motor daarbij tevens in een hogere versnelling. Het inderhaast gealarmeerde technisch team kwam te laat om het gevaarte nog te keren.

De woning werd pas om 8.30 uur weer teruggevonden op de A58, waar het kunstwerk zich traag in de ochtendfile richting Eindhoven bewoog.

Körmeling, zoals bekend een groot liefhebber van de duivensport, vermoedt dat de woning last heeft gekregen van heimwee en op weg is naar de thuisbasis. “Achteraf hadden we het huis natuurlijk aan de ketting moeten leggen. Je moet de intelligentie van een gemiddelde doorzonwoning namelijk niet onderschatten. Zodra je zo’n ding wielen geeft, heb je kans dat het thuiszoekinstinct gaat opspelen.”

De verkeerspolitie verwacht de woning in de loop van de ochtend te kunnen onderscheppen voordat het kunstwerk de bebouwde kom van Eindhoven binnenrijdt.

In de tussentijd dient op de A58 rekening te worden gehouden met ernstige vertragingen in beide richtingen.