Feature

Grote brand Bouwkunde Delft

10.00: Vanmorgen is een hevige brand uitgebroken in het faculteitsgebouw van Bouwkunde TU Delft. Vanuit ons raam in Rotterdam zien we een dikke rookpluim. Voor zover wij weten heeft iedereen het pand kunnen verlaten.

11.00 Vanaf circa 9 uur vanmorgen brandt de faculteit Bouwkunde. De brand is waarschijnlijk onstaan als gevolg van kortsluiting. Vannacht is er op de zevende verdieping een waterleiding gesprongen. Desondanks begonnen werknemers en studenten vanmorgen gewoon met hun werk. Rond 9 uur ging het brandalarm. Voor zover bekend heeft iedereen het gebouw ongedeerd kunnen verlaten.

De brand die begon op de 6e of 7e verdieping van de Zuidvleugel sloeg daarna snel om zich heen. Inmiddels is de zuidvleugel vanaf de zesde verdieping totaal uitgebrand. De brandweer heeft grote moeite om de brand te blussen. Het is op dit moment onduidelijk of de brand nog verdere verdiepingen heeft bereikt. De schade is hoe dan ook enorm.

13.00 De brandweer heeft wegens instortingsgevaar het gebouw verlaten. De brandweer vreest dat het gebouw moet worden opgegeven.

16.30 Aan de horizon zijn nog steeds dikke pluimen zwarte rook zichtbaar.