Nieuws

Amsterdamprijs voor de Kunsten voor Marlies Rohmer

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst kent de Amsterdamprijs voor de Kunsten dit jaar toe aan videokunstenaar Julika Rudelius, muzikanten Pete Philly & Perquisite en architect Marlies Rohmer. De winnaars zijn van bijzondere betekenis voor de kunst en cultuur en leveren volgens de jury, ieder op eigen wijze een bijzondere, actuele en grens-overschrijdende bijdrage aan de kunsten in Amsterdam. De jury  bestaande uit Ellen Walraven (voorzitter), Ann Demeester, Henk van der Meulen, Joke Ballintijn, Jörgen Tjon a Fong, Rachida Azough en Maarten Kloos kennen Rohmer de prijs toe 'vanwege haar verdiensten voor Amsterdam, haar vakmanschap en haar magnifieke en maatschappelijke invulling van het beroep van architect'. Haar ontwerpen zijn volgens de jury “teder en met liefde gemaakt, intuïtief goed”.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 28 augustus 2008 in Muziekgebouw aan ‘t IJ. De winnaars ontvangen ieder een bedrag van € 35.000.