Nieuws

OKRA wint gedeelde derde prijs Sichuan Earthquake Memorial Landscape Competition

OKRA Landschapsarchitecten bv heeft een gedeelde derde prijs gewonnen in een internationale open competitie met de inzending Memory’s body.

De eerte prijs werd gewonnen door Healing the Wounds door Wan-Li Fang en Hsin-Kan Lu (USA). Een gedeelde tweede prijs ging naar EON door Abul Abdullah, Sandipan Aditya en Emran Hossain (USA) en Life Lines door Van Thi Diep en Zhi Xiao (Canada).

Behalve aan OKRA werden aan nog vier andere teams derde prijzen uitgereikt: Mirror Matrix door Fei Duan en Xinyu Wan (UK), Heart to Heart door Qizhi Li (China), On the Design of the Healing door Shujie Chen (China) en The Crack, The Memory door Jing Li, Shiran Lang, Xi Xu (China). Voor de competitie waren 120 plannen ingezonden.

In het plan van OKRA wordt voorgesteld om het puin van de aardbeving te ruimen en te gebruiken als basis voor een park bij de rivier. Materialen van de meanderende rivier, zoals klei, gravel en zand uit de locatie worden gebruikt voor de herbouw van de stad. Het park zal overgroeien en een plek voor herinnering worden. De ondergrond van puin wordt zichtbaar gemaakt door een kloof in het park niet toe te dekken en er alleen een glazen brug over te voeren. De glazen brug is zo gesitueerd, dat iedereen die de rivier wil bereiken de brug moet passeren. Een smal pad naar beneden leidt naar kleine herdenkingstuinen in de artificiële kloof.