Nieuws

De minister doet een plas en laat de Europese toestand zoals ‘ie was.

Minister Plasterk heeft afgelopen dinsdag geantwoord op Kamervragen over de uit de hand gelopen toestand ten aanzien van Europese  Aanbestedingen voor Architectuurdiensten.  Een typisch meedraaiend/ontwijkend/ontkennend, politiek antwoord: Ja ik ben op de hoogte, maar ik wist het allemaal al lang, het wordt trouwens ook aangestipt in de Architectuurnota, en we doen er al veel aan, en we zijn ons aan het bezinnen, en ik ga een werkgroep instellen die het allemaal onderzoekt, en trouwens, ik hecht juist heel erg aan culturele kwaliteit, maar ik kan er niets aan doen, het is aan de opdrachtgever, en de Rijksbouwmeester let juist heel erg op culturele kwaliteit, en de BNA doet ook al jaren haar uiterste best, en ik ga nog maar eens een keer een handleiding goed opdrachtgeverschap laten opstellen, bovendien lees ik toevallig dat Architectuur Lokaal voornemens is een congres aan de kwestie te wijden, het heeft geen pas om op de zaken vooruit te lopen, dat wachten we even af. Dus wat zeuren jullie nou. Volgende vraag.

Teleurstellend.  Van de overheid hoeft de vakgemeenschap dus weinig te verwachten. Toch maar zelf doen dan? Of eerst maar een onderzoekje, een congresje, een ingezonden brief hier en daar, wat lobbyen, een handleidinkje, een …… ??