Nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt Themapaviljoen Expo 2010

Ontwerpstudio Kossmann.dejong uit Amsterdam heeft, in samenwerking met Hypsos Leisure Asia uit Hongkong, de internationale wedstrijd gewonnen voor het ontwerpen en bouwen van het ‘Urbanian Pavilion’, één van de vijf themapaviljoens op de Expo 2010 in Shanghai.

Impressie van het subthema Home: Hoe, en waar woon je in een wereldstad? Hoe bepaald dit de kwaliteit van leven in de stad?

In mei 2010 wordt in China de grootste Wereldtentoonstelling in de geschiedenis georganiseerd. Er doen 200 landen mee en er worden 70 miljoen bezoekers verwacht.

Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in een stad. In 2050 zal dit percentage naar verwachting gegroeid zijn tot 75%. Dagelijks verlaten 150.000 mensen het platteland op zoek naar een beter leven in de stad. Geïnspireerd door deze ontwikkeling, is voor de Expo het thema Better City, Better Life gekozen. Dit thema introduceert een nieuwe manier van denken, nieuwe technologieën en werkwijzen om een gezond en duurzaam  stadsleven te realiseren.

Het expositieontwerp voor het Urbanian Pavilion richt zich op het subthema urban population. De totale oppervlakte van het paviljoen bedraagt 14.000 m². De binnenhoogte is 22 meter. Het aantal bezoekers wordt geschat op 40.000 per dag. Kossmann.dejong ontwerpt deze tentoonstelling samen met Hypsos Leisure Asia en hun Chinese partner Jimei, welke verantwoordelijk is voor de techniek en projectondersteuning.