Nieuws

‘Water voor Wonen’ Winnaar DROOM.NH

De inzending ‘Water voor Wonen’ van hoofdontwerper ir. Tjeerd J. Haccoû en Sascha Glasl uit Amsterdam wint de prijsvraag DROOM.NH van de provincie Noord-Holland. Het prijsgeld van € 50.000,- is bedoeld om het winnende concept verder uit te werken.

Juryrapport over de winnende inzending: ‘De jury besloot unaniem om WATER VOOR WONEN voor te dragen voor uitwerking. De jury vindt het in deze inzending gebruikte idee om particulieren te stimuleren en te belonen voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van landschap de moeite van het verkennen waard. Het zou kunnen aansluiten op een oude traditie van kleinschalig landschapsbeheer.’

In totaal 63 professionals leverden een bijdrage in voor deze zoektocht naar innovatieve oplossingen voor de structuurvisie 2040 van de provincie Noord-Holland. Hieruit zijn 14 bijzondere ideeën genomineerd. Deze 14 nominaties zijn tot en met 5 april 2009 te zien in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Uit de 14 nominaties gingen twee kandidaten op voor de hoofdprijs, naast de uiteindelijke winnaar was dat de inzending 'Groot Noordhollandsch Kanaal 2040' van Alexander Herrebout en Gerwin de Vries.

In het kader van de structuurvisie 2040 zoekt de provincie Noord-Holland naar innovatieve ruimtelijke oplossingen die recht doen aan de kernkwaliteiten van het landschap en aan de eisen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. De openbare ideeënprijsvraag DROOM.NH (Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Op Maat in Noord-Holland) is hier een onderdeel van.