Feature

Dependance Montevideo

Sinds woensdag 25 maart heeft ArchiNed een tijdelijke dependance in Montevideo (Uruguay) om ter plaatse verslag te kunnen doen van het Archiprix International 2009 event dat van 26 maart tot en met 3 april plaats vindt op de Facultad de Arquitectura van de Universidad de la Rep├║blica.

Zicht op Montevideo vanaf Cerre de Montevideo

Archiprix International is een competitie die om de twee jaar wordt gehouden waarbij de beste afstudeerprojecten van ruimtelijke ontwerpscholen uit de hele wereld worden beoordeeld. Voor deze editie dienden 218 scholen een project in. Traditiegetrouw worden voorafgaande aan de prijsuitreiking, workshops georganiseerd, waaraan iedere afgestudeerde wiens project is ingezonden voor de competitie kan deelnemen. Voor deze editie van Archiprix International meldden ruim zeventig deelnemers zich aan.
In samenwerking met Archiprix International doet ArchiNed dagelijks verslag vanuit Montevideo op een Engelstalig weblog. Met impressies van de workshops, een snufje couleur locale en uiteraard de bekendmaking van de winnaars van deze editie van de Archiprix International.