Nieuws

Snitker/Borst/Architecten bouwt theehuis

Snitker/Borst/Architecten heeft de meervoudige ontwerpopdracht gewonnen voor een nieuw theehuis aan de Schellingwouderbreek in Amsterdam Noord.

Het theehuis is naast ontmoetingsplek voor buurtbewoners tevens een leer- en werkervaringsplaats voor jongeren. Het project is een initiatief van Kansweb. Doel van het theehuis is om de sociale samenhang van de wijk te verbeteren en bewoners te laten deelnemen aan de maatschappij. Ymere wordt eigenaar en beheerder van het gebouw. Naar verwachting wordt na de zomer gestart met de bouw en wordt het theehuis begin 2010 opgeleverd en in gebruik genomen.

Het theehuis is gesitueerd op de grens van Nieuwendam-Noord in de prachtige parkrand aan de noordoever van de Schellingwouderbreek. Het gebouw heeft grote glazen puien die bij mooi weer volledig opengezet kunnen worden waardoor het interieur en het terras één grote ruimte vormen. Vanuit het restaurant heeft de bezoeker uitzicht over de breek en over het park. Het terras heeft zon van ’s ochtends vroeg tot aan het einde van de dag. De architectonische vorm, materialisatie en installaties zijn ingezet voor het ontwerp van een zeer duurzaam gebouw, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke middelen die de locatie biedt: de zon, het water en het riet.