Nieuws

Arons en Gelauff architecten wint silo-prijsvraag

Arons en Gelauff architecten hebben de herontwikkelingsprijsvraag voor twee oude rioolzuiveringssilo's in Amsterdam Zeeburg gewonnen, met het plan voor een Annie MG Schmidt Huis.
 
Het winnende plan is een multifunctioneel cultuurhuis, dat uiteenlopende activiteiten en functies herbergt, met een spectaculaire open speeltuin op het dak van de ene silo en op het dak van de andere restaurant Praq op 't daq. Van tentoonstellingsruimte en mediacentrum tot bioscoop, van theaterzaal tot torenkamer, van de winkel tot het restaurant: de deuren staan 7 dagen per week, het hele jaar door, wagenwijd open voor bezoekers en buurtbewoners. Daarmee krijgen de silo's een inspirerende, levendige bestemming, die meebepalend is voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk Zeeburgereiland.
 
Het plan is het resultaat van de inspirerende samenwerking tussen de ontwikkelaars AM en De Alliantie, de stichting Annie MG Schmidt Huis, restaurant Praq, Arons en Gelauff architecten, Rob Aben (tuin) en Janneke Hooymans (This is Jane – interieur).
 
Naar verwachting wordt het Annie MG Schmidt Huis in 2011 opgeleverd.