Nieuws

cepezed ontwerpt nieuw stadhuis Westland

cepezed heeft de aanbestedingsprocedure voor het nieuwe stadhuis van de gemeente Westland gewonnen. Dat heeft de gemeente deze week bekend gemaakt. Anderhalve week geleden lekte al een geheime nota uit waaruit blijkt dat politiek en bestuur van de gemeente vinden dat het ontwerp van cepezed met kop en schouders uitsteekt boven die van de andere drie overgebleven bureaus. Op dat moment konden de inwoners van Westland nog een aantal dagen hun eigen voorkeur kenbaar maken. De definitieve uitkomst is verkregen uit een weging van de publiekspeiling en de scores toebedeeld door de gemeente zelf. Ook in de publiekspeiling blijkt cepezed, anders dan de pesr aanvankelijk heeft gemeld, goed te hebben gescoord. Naar verwachting wordt het nieuwe gemeentehuis in 2014 in gebruik genomen.

Het ontwerp is – mhoe kan het anders midden in het kassengebied – een grote glazen doos waarin vrie kantoorblokken van vier lagen en met uit het volume stekende, afgeronde koppen zijn geplaatst. De driehokige atriumruimten die tussen de vier aan de ander zijde spits toelopende kantoorbloken resteren bevatten respectievelijk een atrium voor burgerzaken, een voor entree, trouwen en andere ceremoniele zaken en een derde voor het restaurant.
het ontwerp is duidelijk schatplichtig aan het succesvolle ontwerp[ voor de (laagbouw) van Westraven in Utrecht.

De aanbesteding ging overigens met name in de aanloop bepaald niet van een leien dakje. Een aantal architecten protesteerde egen de extreem hoog opgeschroefde deelname eisen bij een zeer lage vergoeding. na een paar weken heen en weer gesteggel, waarbij sommigen dan weer wel, maar uiteidnelijk toch maar niet meededem restereerden 4 bureaus: cepezed Inbo, de Architecten Cie. en EGM.