Nieuws

Twee keer prijs voor Benthem Crouwel

Ponte Palazzo, ‘s-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch
Benthem Crouwel is op basis van een meervoudige opdracht gekozen als architect voor de Ponte Palazzo in 's-Hertogenbosch, een nieuwe verbinding tussen het Paleiskwartier en de binnenstad. De brug is vormgegeven als een park, een groene route voor voetgangers en fietsers.
In gevouwen corten staalplaten zijn planten, zitelementen, leuningen en verlichting geïntegreerd. Dit roestkleurig materiaal sluit aan bij de vestingwerken. De jury verwacht dat dit park door de bijzondere ligging en de mooie uitzichten een wervende en aantrekkende werking zal hebben op de bezoekers. Door de robuuste uitstraling in combinatie met gekozen kleur en materiaal is het een monumentaal ontwerp dat past bij de stad ’s-Hertogenbosch.

bezoekers-en onderzoekscentrum voor de Heimbach Group, Düren

Düren
In de Duitse stad Düren ontwerpt Benthem Crouwel een nieuw bezoekers-en onderzoekscentrum voor de Heimbach Group. De Heimbach Group produceert al sinds 1811 diverse filters voor papiermachinebespanningen. Daarnaast is het bedrijf innovatief op het gebied van high tech textiel voor bijvoorbeeld de auto-industrie. In het ontwerp zijn de twee gebouwen waar het allemaal begon in 1811, inmiddels monumenten, geïntegreerd. Vier gebouwen rond een overdekte binnenplaats vormen een geheel door een enorm wit zwevende dak dat refereert aan het belangrijkste product van het bedrijf. Ook in Düren is Benthem Crouwel gekozen op basis van een meervoudige opdracht.