Nieuws

Genomineerde is zoek

Na een lange dag van intens debat onder de jury, zijn vijf inzendingen genomineerd voor de prijzen van de internationale architectuur ideeënprijsvraag ‘The transformation of Health Care’, uitgeschreven door Centrum Zorg en Bouw van TNO. Na het openen van de vijf naamenveloppen om de identiteit van de genomineerden bekend te maken, bleek echter dat één ervan ontbreekt.

De envelop waarin het ontwerp is verstuurd bevat geen enkele aanwijzing wie het ontwerp heeft gemaakt. De identiteit van de vijfde genomineerde is nog niet achterhaald.

TNO heeft de prijsvraag uitgeschreven om de aandacht te vragen van architecten en studenten voor een actuele uitdaging in Midden- en Oost-Europa. Ziekenhuizen die na de economische omwenteling van de jaren ’90 verouderd zijn, moeten worden herontwikkeld. Architecten werden uitgedaagd om een nieuw ontwerp te maken voor een ziekenhuisterrein, dat model stond voor vele vergelijkbare locaties in Oost-Europa.

Inzendingen kwamen binnen vanuit de hele wereld, van Portugal tot China. De jury, voorgezeten door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, beoordeelde de inzendingen. Vijf inzendingen werden genomineerd voor de prijzen van in totaal 25.000 euro die op 26 mei worden uitgereikt in de Doelen in Rotterdam. Maar één van hen kan niet worden uitgenodigd, omdat bij het ontwerp geen naambrief was ingesloten. TNO hoopt dat de inzender zich zal melden. Dus, als je verantwoordelijk bent voor de inzending 'Brave New World', meld je snel via deze link>>>

Andere genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):
– Vital Village (Kirsti Siven & Asko Takala, Finland)
– MosaiCity (Marie Perin, Engeland)
– Inside-Out (Paulien Bremmer & Jarrik Ouburg, Nederland)
– Hospitotality (Dana Ponec, Nederland)