Nieuws

Mecanoo wint competitie Shenzhen, China

Mecanoo architecten in Delft heeft de competitie voor het nieuwe zakencentrum van Longgang in Shenzhen gewonnen. Vier bureau’s namen deel aan de competitie die is uitgeschreven door Vanke, een van de grootste ontwikkelaars in China.

Het masterplan omvat 8000 woningen, 400.000 m2 commerciële functies met ondermeer een mega-winkelcentrum van 100.000 m2, een markthal, een scholencluster van 16.000 m2, meerdere hotels en kantoren.

Shenzhen is een van de snelst groeiende steden van China. In de afgelopen 20 jaar is het visserstadje uitgegroeid tot de rijkste stad van het land met ruim 14 miljoen inwoners. Samen met Hongkong transformeert dit gebied langzaam maar zeker in een wereldmetropool dat qua economie en aantal inwoners tot de top-5 van de wereld gaat behoren.