Nieuws

Archiprix 09 genomineerd: Transportation Hub

Het station dat Ke Zou voorstelt is interactief en reageert in real-time op de bewegingsstromen van mensen door middel van projecties maar ook in het genereren van ruimten.

De hub bevindt zich ter plaatse van Rotterdam Centraal Station. Ik probeer daar met de hub een omgevingsvertaler te realiseren die de taal van de stad aan de reiziger openbaart. De ontworpen structuur bevindt zich op een ander bewustzijnsniveau, het is een reactie op fysieke bewegingen en fluctuaties in de informatiestroom. Het ontwerp bestaat uit twee delen. De hoofdstructuur is geprojecteerd op het station Rotterdam Centraal. Een array van reactoren geeft dynamische informatie door de bewegingen en sporen van personen samen te vatten en te communiceren in de ruimtelijke omgeving. Het patroon op elke vloer is een visuele weergave van het onzichtbare stedelijke netwerk.

In combinatie met het station creëert de hub een vrije ruimte met verschillende mogelijkheden. De ruimte wordt gegenereerd op basis van real-time interactie met verschillende andere plaatsen. De input van het systeem wordt geleverd door de beweging van mensen. Daarmee probeer ik duidelijk te maken dat in onze stedelijke ruimte zich niet alleen fysieke lichamen of elektronische signalen verplaatsen, maar dat er daarnaast nog een ander communicatieniveau tussen structuren en stedelijke leegten bestaat dat voortkomt uit het natuurlijke gedrag van mensen.

naam
Ke Zou
email
website

opleiding / studierichting
TU Delft  / Hyperbody (architectuur)

mentoren
Nimish Biloria, Henriette Bier, Guus Westgeest, Sang Lee

wanneer begonnen met afstuderen
start my graduation project in Msc4

wanneer klaar
4th July, 2008

favoriete ontwerper
too many, I like different styles:  Steven Holl, Morphosis, Daniel Libeskind, Rem Koolhaas, Siza, 3xn..

mooiste ontwerp ter wereld
it should be a building with a life which is the same as its user

wat doe je nu
I am a free designer now, and I am looking for a job to start my new career