Nieuws

Eerste goudvissenhotel ter wereld opgeleverd

Gisteren is op Schiphol het eerste goudvissenhotel ter wereld opgeleverd, ontworpen door VEDD Architects. Vis-eigenaren kunnen, als zij op vakantie gaan, hun vissen tijdelijk onderbrengen in het hotel. De vissen zijn er voorzien van dezelfde luxe als hun baasjes, er is een tennisbaan, zwembad met glijbaan en een restaurant.

Het ontwerp sluit aan bij de belevingswereld van een goudvis; de vorm van het hotel is geïnspireerd op de vorm van een vis, de gevel bestaat uit schubben en zeewierachtige wanden scheiding de hotelkamers van elkaar. De hotelkamers, die allen aansluiten op een centraal stijgpunt, dienen ook als schuilplaats om te ontvluchten aan de nieuwsgierige ogen van de vele voorbijgangers. In het lijf van de vis is een centraal terras opgenomen waar de vissen gevoederd worden. In het ontwerp is rekening gehouden met het zwemmen van de vissen; alle hoeken zijn afgerond om verwondingen te voorkomen.

Via een webcam kunnen de baasjes in de gaten houden of hun beestjes het goed naar hun zin hebben.

Het hotel staat 8 weken in de aankomsthal van Schiphol en is een initiatief van D-Reizen.