Nieuws

Nederlandse ontwerpcombinatie ontwerpt stadsuitbreiding Abu Dhabi

De Rotterdamse bureaus Juurlink [+] Geluk, stedenbouw en landschap en Sputnik architectuur, stedenbouw, onderzoek, hebben de opdracht gekregen voor het ontwerpen van het masterplan voor een 7.000 hectare groot stadsgebied aan de oostzijde van Abu Dhabi.
De twee bureaus hebben voor internationale projecten een samenwerkingsverband onder de naam Complex Urban Landscape Design (CULD) opgezet. De stadsuitbreiding betreft een gebied van 3,5 bij 20 km, dat gedeeltelijk bestaat uit woestijn en gedeeltelijk uit bestaande oude wijken. Het gebied moet worden ontwikkeld tot een moderne voorstad van Abu Dhabi, dat in de komende jaren een radicale transformatie ondergaat.
CULD heeft de opdracht verworven in samenwerking met het in Abu Dhabi gevestigde ingenieursbureau EDAW / AECOM.